gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с авокадо и гъби

Брускети с авокадо и гъби

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Брускети с авокадо и гъби
Снимка: marcheva14
1 / 3
20/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Импровизирайте, творете и после се насладете на полученото - брускети с авокадо и гъби"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г гъби
  • зехтин - 1 с.л.
  • кошер сол - на вкус
  • черен пипер - 14 ч.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • франзела - около 4 - 5 бр. препечени филийки
  • авокадо - 1 бр. голямо
  • подправки - сухи италиански по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чугунен тиган;

Гъбите след почистване трябва да са 250 г.

Гъбите се обелват.

В тиган се сгорещява лъжицата зехтин на умерена температура, добавят се гъбите, нарязани на филийки, и пресован чесън. Обръщат се няколко пъти, докато останат на само на мазнина. Посоляват се със сол на вкус и черен пипер.

Свалят се от котлона и се прибавя лимонов сок, разбъркват се.

Авокадото се нарязва на четвъртини, обелва се и се нарязва на дребни кубчета.

Върху всяка изпечена филийка се покапват капки ароматен зехтин, подреждат се кубчетата гъби, а отгоре се поставят кубчетата авокадо.

Брускетите се поръсват със струйка зехтин и подправки по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: