gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак, киноа и сирене Чедър

Киш със спанак, киноа и сирене Чедър

Киш със спанак, киноа и сирене Чедър
Снимка: Снежина Янакиева
1 / 3
21/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Здравословният начин на живот започва още от кухнята и нещата, които приготвяте - затова, изненадайте семейството си с този уникален Киш със спанак, киноа и сирене Чедър"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една шепа киноа предварително заливам с вряла вода за около 15-20 минути под капак, докато набъбне.

Глава стар лук задушавам до златисто в краве масло. Прибавям към него ситно нарязана връзка пресен лук и 800 грама наситнен бейби спанак, джоджен - пресен или сушен по желание и семената от киноа за около 5 минутки.

Сместа изсипвам в подходяща тавичка. Поръсвам с 300 грама кашкавал Чедър и 150 грама сирене по избор и заливам с предварително разбъркани 5 яйца.

Пека вегетарианската запеканка на 180 градуса във фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: