gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма и сос Бешамел

Лазаня с кайма и сос Бешамел

ПламенПламен
Новак
35206961
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5 22
4 13
3 12
2 5
1 2
Дай твоята оценка: