gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Медена халва (Маджун халва)

Медена халва (Маджун халва)

Медена халва (Маджун халва)2 / 2
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"А пчеличките цяло лято събират мед, за да може да приготвите вкусна медена халва, нали знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сироп от меда и 400 мл вода и залейте с него запърженото до златисто в олиото брашно при непрекъснато бъркане.

Варете няколко минути, след което изсипете сместа за халва в тава на тънък пласт..

Поръсете Маджун халвата със ситно нарязаните орехи, лешници или бадеми, а защо не и шамфъстък, и запечете леко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: