Винен кебап с телешко
Wine Kebabs with Beef

Винен кебап с телешко

ПламенПламен
Новак
352121k
Винен кебап с телешко1 / 2
04/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Храна за очите, храна за душата!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг може и говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
  • мазнина - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • лук - 4 - 5 глави (250 г) кромид
  • моркови - 1 бр. (50 г)
  • целина - 1/2 глава (30 г)
  • доматено пюре - 1 с.л. (20 г)
  • брашно - 1 с.л. (10 г)
  • червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
  • вино - 1 ч.ч. (200 мл)
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от костите и го нарежете на малки парчета, след което го задушете в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Щом омекнат телешкото и зеленчуците, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното.

Овкусява се със сол и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка: