gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Пухкавите тиганички на баба

Пухкавите тиганички на баба

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Пухкавите тиганички на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 7
24/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции18
"Не чакайте цял живот баба да ви буди с вкусни тиганички - ето ви рецептата, оправяйте се сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: