gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тутманик»Бъркана питка със сирене

Бъркана питка със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5865k3k3k5
Бъркана питка със сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Защото не всеки може или обича да меси - опитайте ароматна бъркана питка със сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и захарта.

В дълбока купа разбийте яйцата и солта.

Смесете содата с киселото мляко. Прибавете ги към яйцата заедно с 10 с.л.олио. Разбъркайте и добавете сместа с маята.

Пресейте брашното и го прибавете на части. Ще се получи доста гъсто тесто, което е трудно за бъркане. Покрийте купата с фолио и оставете на топло за около час, докато удвои обема си.

Подмажете тава с олио и сложете половината от тестото. С намазнени ръце го разстелете равномерно.

Отгоре натрошете сиренето и полейте с олио (около 50 мл). След това сложете останалото тесто, което също разпределете с ръце, намазани с олио.

Нарежете маслото на малки парчета и го разпределете върху питката. Поръсете със сусам.

Сложете питката в студена фурна, която включете на 180 градуса. Печете 35-40 минути до приятен загар.

Бърканата питка със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: