Свинско бонфиле с карамелно-винен сос и морковено пюре

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
26/02/2019
"Свинско за душата - смела комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени от първата хапка "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 299
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете свинското бонфиле от ципите и го нарежете на порции. Прехвърлете месото в съда, в който ще мариновате, и подправете със сол, черен пипер и зехтин. Добавете кориандъра, индийското орехче, кимиона, лютия червен пипер и супена лъжица горчица. Залейте с уискито и оваляйте месото добре в получената марината. Приберете месото в хладилника за 30 мин.

Сварете морковите в подсолена вода до пълно омекване. Отцедете от водата, добавете маслото, сметаната и щипка сол. Размачкайте до получаване на гладко пюре. Изстискайте вътре сока от половин портокал и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте отново. Похлупете, за да го запазите пюрето от моркови топло, и оставете на страна.

Извадете месото от хладилника. Загрейте бучка масло в тиган на котлона. Накълцайте скилидка чесън на ситно и прибавете в тавата с месото.

Изпържете бонфилетата в маслото от двете страни до златисто.

Извадете месото от тигана и го прехвърлете в чиния.

В мазнината от пърженето добавете супена лъжица кафява захар и оставете да се карамелизира. Сипете чаена чаша червено вино, пуснете няколко стръкчета прясна мащерка и оставете соса да заври и да се редуцира.

Сервирайте ястието, като оформите канапе от пухкавото пюре, отгоре подредите парчетата свинско бонфиле и полеете с винения карамелен сос.

Това ястие върви с

Мерло

Комбиниране с храна:
Виното е подходящо с паста, пица, пернат дивеч, свинско, агнешко, говеждо, както и с разнообразни ястия от балканската и чуждестранна кухня.
Сервира се със стайна температура.
Разфасовки: 250 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: рубинен със свежа дъга
Аромат: плодова гама от лятна череша, синя слива, нотка ревен и деликатен бариков „парфюм”
Вкус: сочно начало, ароматна дължина, съзвучие и мекота преливат в един елегантен и свеж финал

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар