Телешки шницели с гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Телешки шницели с гъби2 / 2
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Направете място за тези майсторски приготвени Телешки шницели с гъби и не забравяйте да споделите рецептата с други"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 - 700 г месо от незамразяван
  • печурки - 600 г култивирани
  • яйца - 1 бр.
  • бяло вино - ½ ч.ч. сухо
  • зехтин - 1 с.л.
  • слънчогледово масло - 5 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва напреки на влакната на пържоли с дебелина 1 см. Начукват се леко с обратната страна на сатърчето на кръст. Посоляват се с пипер и сол. Изтъняват се с дървеното чукче до дебелина около 1/ см.

Намазват се със зехтин и се оставят в хладилника за 2 – 3 часа.

Овалват се в брашно - разбито яйце - галета и шницелите се панират в силно загрятото масло до зачервяване от двете страни.

Почистените гъби /без две/ се нарязват на филийки, посоляват и задушават в същото масло.

Пак в него се запържват останалите две гъби, нарязани на ситно, чесънът, също наситнен и две-три щипки брашно. Долива се виното, посолява се и се редуцира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: