Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Панирани хапки от свински мозък

Панирани хапки от свински мозък

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Панирани хапки от свински мозък
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако знаете само какво сме ви приготвили, веднага ще дотичате с бутилка хубаво вино"

Необходими Продукти

  • свински мозък - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • растително масло - 6 с.л., рапично или слънчогледово
  • бира - 80 - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • брашно - няколко с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинския мозък в студена вода заедно с оцета 2 -3 часа. Разделете на едри парчета. Сварете ги в подсолена вода за 3 –4 минути. Отцедете добре.

Пригответе панировка патафри, като разбиете белтъците на сняг и ги прибавите внимателно към разбитите жълтъци с бира, брашно и сол.

Оваляйте парчетата мозък в панировката и изпържете в добре загрятото масло.

Поднесете мозъка пане с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: