Охлюви с ориз и чесън
Snails with Rice and Garlic
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с ориз и чесън

Охлюви с ориз и чесън

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3352k3
Охлюви с ориз и чесън1 / 2
06/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Изтънчен френски деликатес, който обаче ще приготвите в собствената си кухня"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • девесил - 1 вр.
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1ч.л.
  • сол
  • пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мен охлювите са изключителен деликатес. Събират богато съчетание от аромати и имат неповторим вкус. На пазара се предлагат по 3-4 лв. за килограм, но когато купувате, задължително се убедете че са живи.

Освен това охлювите много обичат да пасат пелин и тогава стават страшно горчиви. Обикновено това се случва от средата на април до края на май, когато пелинът е млад и нисък. Затова когато започнете да готвите, ги опитайте още в началото - да не хабите време и продукти. И така-моят вариант на охлюви с ориз:

Охлювите се измиват със студена вода. Изчаква се 10-15 мин. Които не са се показали, се изхвърлят. Завира се литър и половина подсолена вода. Във врящата вода се изсипват охлювите. Припенват се един път и се оставят да врат на слаб огън.

След 30 мин. се прибавят олиото, червеният пипер и всички зеленчуци, нарязани на едро. Варят се още 60 мин. След това охлювите се изваждат, а в прецедения бульон се слага оризът.

Вари се на много слаб огън докато поеме течноста. Прибавят се охлювите, пипер и магданоз. Готово. Сега трябва да си купите прибори за ядене на охлюви и сте като във френски ресторант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка: