Каталунски крем на фурна

21/02/2018
"Важно - насладете се на този крем на фурна преди Каталуня да обяви независимост от Испанската кухня и да си скрие рецептите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 808
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата.

Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното мляко (което заделихте) до гладка хомогенна смес.

Излейте топлото мляко при тях на тънка струйка, като не спирате да бъркате (преди да го смесите го прецедете с фина цедка от корите и канелата).

Внимавате да не се сварят жълтъците. Върнете в тенджера на котлона изчакайте да се сгъсти крема.

Разсипете в купички и изпечете на водна баня до златиста коричка. Извадете и изчакайте да се охлади напълно. Поръсете с кафява захар, която при сервиране, разтопете с горелка.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Яница Николова
Чудесен!
0
0
Марияна Петрова Иванова
Благодаря! :) За първи път го правя, но иначе по ресторантите съм го яла и много ми харесва. Вкуса, наподобява на крем брюле :)
0
0
marcheva14
marcheva14
21.02.2018 18:07
Разкошен, Марияна! Бях се настроила да го почвам, но ти ме изправари, друго ще спретна. Браво, визията му е чудесна!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв