Турска шкембе чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3282162k
Турска шкембе чорба1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Тази рецепта от Турската кухня е особено популярна на Балканите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе сложете да се вари в достатъчно вода. 5 минути след като кипне, го прецедете и го измийте отново добре.

Отново го сложете да се вари, но в тенджера под налягане с 6 ч.ч. вода за около 1 час и 30 минути на умерен огън.

Извадете шкембето и го нарежете на тънки ивици. Загрейте маслото в тиган, докато стане светло кафяво и запържете брашното, като разбърквате. Добавете червен пипер, разбъркайте добре и добавете шкембето.

Изсипете част от бульона на шкембето в тигана да се хомогенизира и излейте тази смес към останалия бульон.

Добавете млякото и оставете да къкри около 15 минути. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и разсипете в купички.

Поднесете шкембе чорбата със стандартните подправки - счукан и смесен с оцета, чесън и стрити люти чушки.

Турската шкембе чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
411
35
20
10
Дай твоята оценка: