Агнешко на фурна - облизанка

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3352k3
Агнешко на фурна - облизанка1 / 3
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Като деца много харесвахме това ядене и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме облизанка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, натрива се с пипер /най-добре бял/ и сол и се поставя в тавичка.

Залива се с олиото и една ч.ч. вода, завива се с ал. фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 2 часа.

Изважда се от фурната и се отделя сосът. В него се задушават зеленият лук, джодженът и лападът заедно с доматеното пюре за около 10 мин.

С получената смес се залива агнешкото и се запича във фурната 20-30 мин. на 200 градуса, докато остане на „масло”.

Като деца много харесвахме това печено агнешко и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме „облизанка“.

Агнешкото на фурна - облизанка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
48
32
21
10
Дай твоята оценка: