gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Влюбената питка

Влюбената питка

Влюбената питка
Снимка: Марияна борисова
1 / 4
04/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
"Защо сме я нарекли така ли, защото я приготвихме с толкова много любов, че няма как да на я усетите дори от разстояние"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята слагаме към брашното. В млякото добавяме яйцето, солта и захарта. Постепенно към тази смес прибавяме и част от брашното, докато започне да се отделя от съда, в който го месим.

Изваждаме го от него и върху масата започваме да го месим, докато стане средно меко тесто.

После с пръсти вземаме от олиото и продължаваме да го месим до изчерпването му.

След което го разточваме на кора и я намазваме с кравето масло. Навиваме на руло, режем го под наклон, така че да се получат триъгълници.

Краищата на рулото навиваме на охлюв и го слагаме в средата на тавата. Около него редим триъгълници, като помежду им оставяме място. Върху тях редим втори ред триъгълници, така че широкият им край леко да пада в свободното място между триъгълниците на първия ред.

След втасване на питката, намазваме с яйце и печем до готовност на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: