gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k20k21
Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори
Снимка: Мария Симова
1 / 5
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Когато не ви се точи, но наистина ви се хапва топла баница, опитайте този бърз вариант на Бъркана баница със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.

Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.

Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.

Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
41
30
20
10
Дай твоята оценка: