Пица Маргарита
Margherita Pizza
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Маргарита

Пица Маргарита

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
22/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Семпла пица, кръстена на кралица, която ни разкрива, че магията на пицата е в простите съставки, но добре съчетани!"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 гр.
  • мая - суха 7 гр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - топла 250 мл.
  • домати - белени от консерва 400 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 2 с.л. сух
  • зехтин - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моцарела - 100 гр. нарязана на филийки
  • пармезан - настърган 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухата мая и захарта и 4 с. л. вода. Оставете на топло за около 15 мин да шупне.

Пресейте брашното заедно със солта, сложете в голяма купа, направете дупка в средата. Там изсипете зехтина, маята и останалата вода и замесете тестото.

След това сложете тестото на посипана с брашно повърхност и месете 4-5 минути. Върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете да втаса (да увеличи обема си приблизително 2 пъти) на топло.

Месете тестото още около 2 минути, разтеглете го с ръце и го разстелете в тавичка(или специална форма за печене на пица) с пръсти го разтеглете по краищата, за да бъде равно. Тестото трябва да бъде не по - дебело от 6 мм, защото ще се надуе при печенето.

Сложете нарязаните консервирани домати, чесъна, магданоза, зехтина и солта в голяма тенджера. Варете около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Добавете доматеното пюре и леко охладете. Намажете със доматения сос тестото за пицата, наредете отгоре парчетата моцарела и поръсете с настъргания пармезан и печете в загрята фурна при 200 градуса за около 20 мин.

Поднася се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
515
49
36
21
10
Дай твоята оценка: