Домашно мляко от кашу

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Домашно мляко от кашу
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
07/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Специално предложение за онези, които не искат на трапезата им да има животински продукти - изпитана рецепта за домашно мляко от кашу"

Необходими Продукти

  • кашу - 150 г сурово
  • вода - 1 л, филтрирана или изворна
  • сок от ананас - 200 мл
  • ванилов екстракт - 1 - 2 капки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки.

Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира.

Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам да прибавям към напитката екзотичен привкус със сок от ананас.

Открих, че той се допълва идеално с неутралния вкус на ядковото мляко.

Ако го пък го предпочитате чисто, прибавете към течността лъжица мед.

Кашуто накисваме от вечерта, като сменяме водата няколко пъти.

Поставяме отцедените ядки в блендер кана. Доливаме вода и блендираме течността до гладкост.

Прецедете ядковото мляко през марля.

Прибавете към него сок от ананас.

Съхранявайте в стъклена бутилка в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: