Кюфтенца по манастирски

12/04/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Ама как така кюфтенцата са най-вкусни по манастирски? Божа работа?"
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо14 966
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка + 200 г свинска
  • чесън - 4 скилидки + 3 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - на вкус, млян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 1 кг
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с 4 скилидки пасиран чесън, наситнения лук, сол, черен пипер, кимион, малко червен пипер и 2 с.л. олио. Объркайте добре. Оформяйте малки кюфтенца и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Обелете доматите, като ги бланширате преди това за по 20-30 секунди в гореща вода. Накълцайте ги ситно. Загрейте олиото в тенджера и запържете 3 скилидки чесън за кратко. Добавете доматите и оставете сосът да се свари, докато се редуцира, като добавите дафинов лист. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Пуснете кюфтенцата в соса и оставете да врат заедно около 10 минути. Поднесете кюфтенцата по манастирски с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар