Джолан по баварски

МарияМария
Помощник Готвач
326
12
30
10/04/2013
"Знаете, че когато стане дума за приготвяне на свинско месо и за пиене на хубава бира, баварците просто нямат равни!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 735
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кожата напочистения подсушен джолан на ромбове с помощта на остър нож. Хубаво овкусете джолана със сол и останалите подправки.

Запържете го в сгорещената мас в дълбок тиган за около 10 минути от всички страни. Прибавете ситно скълцания лук и 1 с.л. доматено пюре. Оставете да се задуши за няколко минути.

Следва да добавите дафиновия лист, плодове от хвойна, карамфила и горчица. Долейте 1/2 литър бульон и оставете да заври.

След това добавете листенца салвия и чесъна, долейте тъмната бира. Прехвърлете всичко в тава и сложете да се пече е предварително загряна до 170-180 градуса за около 2 и 1/2 ч.ч.

Изключително важно е непрекъснато по време на печенето да поливате джолана със соса, за да се получи апетитната коричка. Ако сосът се сгъсти, може да долеете малко вода и да го разредите.

В края на готвенето увеличете фурната на 220 градуса и запечете така последните около 15-20 минути. Готовия джолан по баварски прехвърлете в голяма чиния.

При нужда разредете соса с малко бира, сложете го да кипне и го сгъстете с малко разтворено във вода нишесте, като го овкусите с черен пипер и сол.

Рейтинг

5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
месо
месо
12.04.2013 23:21
Месото може да намерите тук
0
0
мария
мария
02.12.2013 15:14
къде........ тук ........
0
0