Печена патица с ябълки

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
09/03/2019
"Новата класика в кухнята - Печена патица с портокали"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 с.л. смлян
  • ябълки - 3 бр.
  • лимони - 1 бр
  • За глазурата
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива под течаща студена вода и подсушава с кухненска хартия.

С остър нож внимателно се правят прорези под ъгъл върху кожата на гърдите, като се внимава да не се прорязва месото.

Патицата се обтрива отвън и отвътре със сол и черен пипер. Ябълките се обелват и нарязват на едро.

Лимонът се измива хубаво и също се нарязва, след което заедно с ябълите се поставя вътре в кухината на патицата. Отворът се зашива с конец и патицата се поставя в тава със скара с гърдите нагоре.

Тавата се слага във фурна загрята на 180 градуса. След около 45 минути патицата се обръща и се връща за още 45 минути.

Докато се пече се приготвя глазура, като в купа се смесят супена лъжица мед с три супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, супена лъжица соев сос и машко червен пипер.

Патицата се изважда, обръща се отново, намазва се с глазурата, темпертурата се увеличава на 200 градуса и се допича до златиста коричка.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар