Двоен чийзбургер
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Двоен чийзбургер

Двоен чийзбургер

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326121218
Двоен чийзбургер1 / 2
13/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3 бр.
"Когато сте наистина гладни - тогава ви трябва двоен чийзбургер и нищо по-малко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • питки - 3 бр. за бургери
  • подправки - на вкус сол, черен пипер и т.н.
  • кетчуп
  • горчица
  • лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр.
  • маруля - няколко листа
  • сирене - 6 бр. слайсове гауда или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете телешкото месо и го овкусете с подправки на вкус. Оставете го да престои в хладилник за 1-2 часа, като го покриете с фолио. От тестото оформете 6 плоски кюфтета и ги изпечете върху намазнена плоча. След като ги обърнете и когато са почти напълно готови, върху всеки бургер сложете парче сирене. След малко изключте плочата.

Разполовете питките, сложете в основите им листа маруля, отгоре по 2 кюфтета със сирене, върху тях кръгчета лук, малко кетчуп, горчица и домат и притискате с горната част на питките.

Поднесете двойните чийзбургери веднага с още горчица и кетчуп, а по желание и майонеза.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: