Кюфтенца от червена леща

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Кюфтенца от червена леща
Снимка: Храна за Душата
1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Червената леща е супер за правене на кюфтенца, нали знаете, че и лесно се правят"

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 100 г хлебни трохи
  • олио - за пържене
  • За салатата
  • бейби санак - 200 г
  • чери домати - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете чаена чаша червена леща в подсолена кипяща вода.

Накълцайте ситно лука и бялата част на зеления лук. Задушете в зехтин до омекване.

Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер и сотирайте за още няколко минути. След това дръпнете съда от котлона и добавете супена лъжица брашно в сместа, разбъркайте добре.

Прецедете червената леща, охладете я под студена вода и я сипете в дълбока купа.

Накълцайте и перата на пресния лук и прибавете. Добавете едно яйце и сотирания лук с доматено пюре. Подправете с четвърт чаена лъжичка кимион. Добавете половината от хлебните трохи и размесете отново.

Оформете зеленчуковите кюфтета от сместа и оваляйте в останалата половина от галетата.

Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете лещените кюфтенца от двете страни до златисто.

Прехвърлете готовите кюфтенца от леща върху домакинска хартия, за да отцедите от излишната мазнина.

Пригответе за гарнитура семпла салата от листа бейби спанак и чери домати. Подправете със сол, зехтин и прясно изстискан сок от лимон.

Гарнирайте кюфтенцата от червена леща със салатата и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: