gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
5914k1k2k
Свински джолан с кисело зеле в гювеч
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене300 мин.
Общо315 мин.
Порции4
"Вечната класика, заради която винаги ще слагаме кисело зеле - Свински джолан с кисело зеле в гювеч"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. кисела зелка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • джолан - 1 бр. около 1.5 - 2 кг
  • чесън - за шпиковане
  • наденица - 2 - 3 бр. по избор
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно киселата зелка и разстиламе половината зеле на дъното на гювеча. Заливаме отгоре с мазнината и върху него слагаме свинския джолан, шпикован с чесън и овкусен с подправки по избор.

Отгоре и отстрани се слага останалото зеле, като джоланът трябва да бъде изцяло покрит. Сипвате съвсем малко вода и слагате във фурната да се пече около 4-5 часа на тих огън.

15 минути преди да извадите ястието от фурната, може да добавите наденички за още по-добър вкус на джолана с кисело зеле.

Източник: Николинка Петрова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: