Въздушен блат за торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Въздушен блат за торта
Снимка: Мария Симова
1 / 5
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
"Всяка хубава торта започва с приготвянето на този класически въздушен блат за торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцата с захарта, щипка сол и ваниловата захар. Разбийте при непрекъснато бъркане с миксер за 13 минути до получаване на много пухкава смес.

Добавете пресятото брашно и с шпатула, бъркайте само в едната посока бавно и внимателно до еднородна и пухкава смес.

В тава с откопчаващо се дъно постелете (само на дъното) хартия за печене, без да е нужно да подмазвате тавата или хартията с мазнина.

Разклатете леко тавата да се заравни сместа и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 25-минути на среден реотан, като през това време не отваряте вратата на фурната.

След като се поохлади, внимателно отделете блата от стените на тавата и откопчайте.

Въздушен и много вкусен блат за торти, без да разделяте белтъците от жълтъците, без сода или бакпулвер за тестото.

Въздушният блат за торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: