Ябълков грис щрудел

София В.София В.
Новак
191176695
Ябълков грис щрудел
Снимка: София В.
1 / 4
13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
"Искахте нещо вкусно с кафенцето - ето го перфектното допълнение - Ябълков грис щрудел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, грисът, захарта, ванилията и бакпулверът се смесват добре.

Сместа се разпределя на 3 равни части. Ябълките се обелват, изчистват от семките и настъргват, като към тях се добавят канелата и орехите.

В предварително намазнена с масло тава се разстила равномерно 1/3 от сместа с гриса, после 1/2 от ябълките, върху тях отново смес с грис (2/3) и заливаме с половината от олиото. След това добавяме останалите ябълки и завършваме със сместа от гриса.

Заливаме всичко с останалото олио и заглаждаме нашия сладкиш с грис.

Ябълковият щрудел с грис се пече в предварително загрята на 180°C фурна за около 90 мин. За да се запече отгоре ябълковият сладкиш, последните 20 мин трябва да се пусне вентилаторът на фурната.

Оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: