Баница с лопуш и сирене
Common Butterbur Pie with Feta Cheese
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лопуш и сирене

Баница с лопуш и сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3281981k
Баница с лопуш и сирене1 / 2
12/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Страхотна селска баница, която е най-вкусна напролет щом излязат свежите зелении"

Необходими Продукти

  • лопуш - 800 г
  • зелен лук - 3 стръка, по желание
  • чесън - 2 стръка пресен, по желание
  • сирене - 300 г
  • кори - 1 пакет (500 г), фини точени или обикновени точени кори
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 100 мл
  • сода - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лопуша и го нарежете. Загрейте малко мазнина и го задушете, докато спихне. Оставете го да изстине и го разбъркайте с натрошеното сирене. По желание може да ззапържите няколко стръка зелен лук и чесън и тогава да добавите лопуша.

Вземайте по 2 кори за баница, намазвайте ги с масло и разпределяйте плънката с лопуш надлъж в единия край. Завивайте на руло и подреждайте рулата в подмазнена и голяма, правоъгълна тава.

Разбийте яйцата с киселото мляко, малко сода бикарбонат, а ако искате може да добавите и малко газирана вода.

Надупчете с вилица наредената баница, полейте с малко олио и отгоре и залейте с полива. Оставете така за 10-15 минути и я пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: