Рапани на тиган

14/04/2013
Дебора
отДебораНовак
"Мезе от морски дарове, което ще ви върне спомена за море и дълги летни вечери."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 430
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рапани - 200 г почистени от черупката
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите рапани се пускат във вряща вода и се варят се към 4 минути.

Почистват се черупката, махат се и вътрешностите и роговата капачка. Нарежете месото на филийки и загрейте маслото и олиото в тиган.

Сложете да се запържи чесъна, след което добавете и рапаните. Щом се запържат до златисто, добавете подправките и след 30 секунди снемете от огъня.

Поднесете рапаните на тиган със скълцан магданоз и резени лимон. Навярно се досещате, че вървят добре с бяло вино.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.05.2016 08:42
Миналата година на морето ядох рапани в масло.На вкус ми харесаха,но бяха много жилави
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
14.05.2016 08:05
правила съм пане миди, охлюви, и калмари и са се получавали без да се стегне мускула, а и по заведенията все така ги дават. Когато взема рапани ще опитам.
0
0
Албена
Албена
14.05.2016 06:17
Аз ги панирах и станаха много тежки,така да се каже.Това е може би по-добър начин за приготвяне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв