Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с печено пиле, авокадо и царевица

Салата с печено пиле, авокадо и царевица

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Салата с печено пиле, авокадо и царевица13 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Салата за приятели - вкусна, свежа и толкова апетитна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 - 400 г
  • авокадо - 1 - 2 бр.
  • чери домати - 150 г
  • червен лук - 1 глава
  • сладка царевица - 1 консерва (около 200 г)
  • зелена салата - 1 - 2 бр.
  • За дресинга
  • горчица - 1 с.л. eдрозърнеста
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките гърди от ципите и нарежете на филенца. Овкусете със сол и черен пипер, а за повече пикантност добавете и щипка люто чили.

Загрейте парченце масло и 1-2 с.л. зехтин в тиган на котлона и изпържете пилешките филета от двете страни до златисто.

През това време пригответе дресинга за салатата, като смесите горчицата, зехтина и сока от един лимон. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Извадете готовите филета в чиния.

Накъсайте зелената салата в дълбока купа. Нарежете чери доматите на четвъртинки и добавете в салатата.

Разполовете червения лук и нарежете на тънки полумесеци. Добавете лука в салатата.

Отстранете костилките на плодовете авокадо, обелете кората и нарежете на парченца. Добавете сладката царевица.

Нарежете пилешкото филе на слайсове и подредете върху салатата. Залейте с горчичения дресинг и сервирайте салатата с печено пиле, авокадо и царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: