Италиански хляб за закуска

marcheva14marcheva14Мастър Шеф94271057441
22/03/2019
"Всичко, което сте чували за италианския хляб е вярно - уникално вкусен е и е желан за закуска във всеки дом"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Може да се приготви в кръгла или правоъгълна кейкова форма, покрити с хартия и направени дръжки отстрани от хартията за печене.

В купа се изсипват брашното, нишестето, солта и бакпулверът, разбъркват се с телена бъркалка.

В купа се изсипва маскарпонето, ванилията, настърганите цитрусови кори, зехтинът, сметаната и прясното мляко. Разбиват се до гладка смес с телената бъркалка.

Пудрата захар и яйцата се разбиват с миксер, докато увеличат обема си, до побеляване. Върху тях през цедка се прибавя брашнената смес, разбива се отново на ниска степен на миксера и отново през цедка се прибавя сместа с маскарпонето.

Разбърква се с шпатула докато се приемат съставките. Получава се гладка тежка смес, по-тежка от нормално кейково тесто.

Боровинките се напудрят с малко брашно и се добавят към кейковата смес, разбърква се.

Сместа се изсипва в кейковата форма, заглажда се и отгоре се посипва с филиран бадем.

Пече се на 170 градуса за около 45-50 мин или до суха клечка.

Изважда се, отстранява се хартията и се поставя върху решетка да се охлади напълно.

Напудря се с малко пудра захар.

Източник: La cucina de Vane

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар