Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Италиански сладък хляб за закуска

Италиански сладък хляб за закуска

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Италиански сладък хляб за закуска5 / 5
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Всичко, което сте чували за италианския хляб е вярно - уникално вкусен е и е желан за закуска във всеки дом"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г бяло
  • царевично нишесте - 100 г
  • пудра захар - 200 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • маскарпоне - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана - 100 мл от 22%
  • зехтин - 70 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лимонова кора - от 1 плод настъргана лимонова и портокалова кора
  • яйца - 3 бр. L
  • червени боровинки - 200 г сушени
  • бадеми - 2 - 3 с.л. филиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Може да се приготви в кръгла или правоъгълна кейкова форма, покрити с хартия и направени дръжки отстрани от хартията за печене.

В купа се изсипват брашното, нишестето, солта и бакпулверът, разбъркват се с телена бъркалка.

В купа се изсипва маскарпонето, ванилията, настърганите цитрусови кори, зехтинът, сметаната и прясното мляко. Разбиват се до гладка смес с телената бъркалка.

Пудрата захар и яйцата се разбиват с миксер, докато увеличат обема си, до побеляване. Върху тях през цедка се прибавя брашнената смес, разбива се отново на ниска степен на миксера и отново през цедка се прибавя сместа с маскарпонето.

Разбърква се с шпатула докато се приемат съставките. Получава се гладка тежка смес, по-тежка от нормално кейково тесто.

Боровинките се напудрят с малко брашно и се добавят към кейковата смес, разбърква се.

Сместа се изсипва в кейковата форма, заглажда се и отгоре се посипва с филиран бадем.

Пече се на 170 градуса за около 45-50 минути или до суха клечка.

Изважда се, отстранява се хартията и се поставя върху решетка да се охлади напълно.

Напудря се с малко пудра захар.

Италианският хляб за закуска е готов.

Източник: La cucina de Vane

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: