Ябълков крамбъл с кардамон

26/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо631
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на парченца и ги поставете в дълбок съд на умерен огън. Добавете кафявата захар. Налейте ябълковия сок. Подправете с канела и кардамон.

Изстискайте сока на половин лимон и гответе ябълките, докато омекнат и течността се редуцира до гъст карамелен сос. Добавете прясно настъргана кора от лимон. Разбъркайте и прехвърлете карамелизираните ябълки в тавичка за печене.

В блендер пригответе сместа за хрупкавата коричка, като смесите брашното и овесените ядки. Добавете маслото и блендирайте, докато получите маслени трохи.

Разпределете трохите върху ябълките в тавичката и изпечете десерта на 180 градуса за 20 минути. Сервирайте крамбъла топъл, а по желание гарнирайте със сирене маскарпоне, сметана или ванилов сладолед.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар