Гулаш със зрял боб по сръбски

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910901
25/03/2019
"Нямаме думи да опишем колко е вкусно, ще трябва да го приготвите, за да разберете за каква огън манджа става дума"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червен боб - 300 г
  • телешка наденица - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • пиперки - 3 бр. мариновани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 к.л., с връх
  • мазнина - 80 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • майорана - 1 - 2 щипки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сръбската кухня е славянска, питателна и добре подправена.

Този гулаш е прочут в най-южната част на Югославия, а именно в кухнята на Охридското езеро.

Зрелият фасул се кисне във вода за едно денонощие.

Отцежда се и се залива със студена вода. Вари се заедно с дафиновия лист, като не се разварява напълно.

Лукът се нарязва на ситни кубчета. Запържва се в мазнината до златисто заедно с червения пипер, размитото в малко вода доматено пюре. Добавяме ароматите – майорана, кимион и скилидката чесън. Доливаме 500 мл от бульона, в който е врял боба.

Телешките наденички нарязваме на парченца с големина около 3 см.

Прибавяме ги заедно с отцедения боб. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Малко преди бобът да се сготви, се добавят нарязаните на ивици мариновани пиперки.

Яхнията продължава да къкри още 10 минути.

По желание можете да прибавите люта суха пиперка.

Сръбският гулаш се поднася със сварени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар