Сватбена погача
Wedding Loaf
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Сватбена погача

Сватбена погача

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327145417
Сватбена погача1 / 3
24/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции15
"Ръчно омесена и декорирана с много любов погача, за един от най-важните дни в живота на влюбените!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го разбъркайте със солта, маята. В кладенче посредата сипете леко разбитите яйца, меда и водата. Хубаво разбъркайте всичко и добавяйки мекото масло замесете меко и гладко тесто за около 10 минути.

Оставете го да втасва в намазнена купа, покрита с кърпа за час и половина. След това отделете от тестото 300 грама за долната част на погачата. Заделеното тесто се разточва като дълъг фитил, който се усуква и се разпределя по периферията на тавата.

В средата на подмазнената тава разпределете останалото тесто, оформено на гладка топка.

Предварително подготвеното по стандартния начин декоративно тесто за украсата от цветя и рози трябва да е престояло в хладилник 24 преди да оформите от него украсата и още 12 часа, след като направите розите, цветята и всичко, което искате да има върху питката.

Най-лесно е да изрежете разточеното декоративно тесто с формички - въпрос на сръчност и изобретателност. Украсената питка се намазва с разбито яйце и се оставя да втаса още 1 час.

Сватбената погача се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути или докато е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 16
4 8
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка: