gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавица»Табиетлийска плескавица

Табиетлийска плескавица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Табиетлийска плескавица1 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Плескавицата трябва да се приготвя и консумира с мерак!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука и нарежете на дребно бекона. Разбъркайте ги с малко универсална подправка и червения пипер.

Размесете каймата със ситно нарязаните люти чушки, чесън, сол и черен пипер на вкус.

Разделете каймата на 4 равни части за 4 плескавици. Всяка четвъртина разделете на 2 части и ги оформете на 2 плоски кюфтета - едното трябва да е малко по-голямо от другото.

Плескавиците се пълнят с бекона и лука и се слепват 2 по 2.

Изпечете така приготвените плескавици върху подмазнена скара или във фурна на 200 градуса върху метална скара за около 20–25 минути.

Табиетлийската плескавица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
519
42
33
20
10
Дай твоята оценка: