Риба тон с домати, чесън и подправки
Tunjevina sa paradajzom, belim lukom i začinimaTuna with Tomatoes, Garlic and Spices
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Риба тон с домати, чесън и подправки

Риба тон с домати, чесън и подправки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k13k11
Риба тон с домати, чесън и подправки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
29/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Взимате една риба тон и я приготвяте точно по този начин, защото така е най-вкусна"

Необходими Продукти

  • риба тон - 120 г филе от консерва
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава (за салата, не лютив)
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • лимони - 1/2, сокът
  • зехтин - 3 - 4 с.л. + за поръсване
  • сол - 1 - 2 щипки
  • босилек - 1 стрък, пресен
  • магданоз - 1 стрък, пресен
  • естрагон - 1 щипка
  • риган - 2 щипки или на вкус
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на кубчета домата и лука. Свежите подправки също наситнете.

В купа смесете нарязаните зеленчуци със счукания чесън и подправки и смесете със сухите - естрагон и риган. Добавете зехтина, лимоновия сок и сол и черен пипер и хубаво разбъркайте.

Върху плоска сервировъчна чиния подредете филетата риба тон отцедени от течността в консервата (за тази рецепта е добре да ползвате такива от коремната част на рибата, те по-трудно се разпадат и запазват целостта си. По-скъпи са, но разликата е огромна по отношение на визия и вкус).

Върху рибните филета сложете от плънката с домат, чесън и подправки и поръсете с още зехтин.

Поднесете рибата тон с домати и чесън като свежо предястие, вместо салата или като мезе за бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: