Хумус с пикантни кедрови ядки
Humus sa pikantnim pinjolama
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с пикантни кедрови ядки

Хумус с пикантни кедрови ядки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Хумус с пикантни кедрови ядки
Снимка: Храна за Душата
1 / 2
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Разядка за шампиони - уникално вкусен хумус с пикантни кедрови ядки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете буркан нахут в блендера заедно с течността, в която е консервиран. Добавете скилидките чесън, сусамовия тахан и семената кимион.

Налейте зехтина и прясно изстискания лимонов сок. Подправете със сол и блендирайте до получаване на гладко пюре.

Сипете хумуса в дълбока купа.

Загрейте няколко капки зехтин в съд на котлона и сипете кедровите ядки, добавете чаена лъжица пушен червен пипер и запържете ядките за кратко.

Оформете малки кладенчета в хумуса с лъжица и полейте със зехтин на тънка струя.

Добавете запържените пикантни кедрови ядки и гарнирайте с няколко черни маслини.

Хумусът с пикантни кедрови ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: