Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос Чимичури с масло (Импровизация)

Сос Чимичури с масло (Импровизация)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Сос Чимичури с масло (Импровизация)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 връзка
  • краве масло - 125 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • риган - щипка
  • къри - щипка
  • лимони - 1/4 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основните съставки на този сос са магданоз, зехтин и чили. Могат да се добавят и други подправки по ваш вкус. Този букет от вкусове и аромати е много разпространен в Южна Америка и Аржентина. Използва се най-вече за приготвяне на меса на барбекю.

Моята импровизация на Чимичури сос е с краве масло.

Оставете кравето масло на стайна температура да се размекне и го поставете в блендер.

Магданоза наситнете и прибавете в блендера заедно с обелените скилидки чесън, черен пипер, риган, къри на прах и щипка сол.

Изцедете сока от лимона в блендера.

Блендирайте за няколко секунди.

Така получения домашен сос Чимичури използвайте за печени меса, сандвичи, както и като перфектна добавка към всяко ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: