Начин на приготвяне
Основните съставки на този сос са магданоз, зехтин и чили. Могат да се добавят и други подправки по ваш вкус. Този букет от вкусове и аромати е много разпространен в Южна Америка и Аржентина. Използва се най-вече за приготвяне на меса на барбекю.
Моята импровизация на Чимичури сос е с краве масло.
Оставете кравето масло на стайна температура да се размекне и го поставете в блендер.
Магданоза наситнете и прибавете в блендера заедно с обелените скилидки чесън, черен пипер, риган, къри на прах и щипка сол.
Изцедете сока от лимона в блендера.
Блендирайте за няколко секунди.
Така получения домашен сос Чимичури използвайте за печени меса, сандвичи, както и като перфектна добавка към всяко ястие.