gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Шоколадов Чийзкейк с Малини

Шоколадов Чийзкейк с Малини

Шоколадов Чийзкейк с Малини
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
30/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Шоколад и малини - всичко, от което имате нужда за приготвянето на перфектния десерт"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г чаени
  • масло - 180 г
  • млечен шоколад - 3 бр. по 125 г
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
  • филадерфия - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • малини - 100 г за крема + 100 г за декорация
  • Заливка
  • млечен шоколад - 1 бр.(125 г)
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
  • масло - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за торта с диаметър 24 см.

Чаените бисквити се намачкват на брашно и се слагат в купа. Маслото се разтапя и горещо се изсипва при тях. Бърка се с лъжица, докато поемат маслото. Сместа се изсипва във форма за торта и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180°C.

Сметаната се загрява до точка на кипене и в нея се слага начупеният на ситно шоколад. Бърка се до пълно разтваряне на шоколада.

Към крема сиренето се слага захарта и се разбива с миксер. Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разбива. Накрая се изсипва на струя разтопеният шоколад. Отново се разбива и сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат.

100 г от малините се разпръскват върху сместа, като леко се притискат колкото да потънат. Пече се 10 минути в загрята фурна на 180°C и още 80-90 минути на 160°C.

Без да се изважда от формата, се изчаква да се охлади и шоколадовият чийзкейк се прибира в хладилник за една нощ. На другия ден се изважда от формата.

Загрява се сметаната и към нея се добавя начупеният шоколад.Бърка се до разтопяване на шоколада.

Накрая се слага маслото, разбърква се отново и се залива чийзкейкът.

Шоколадовият чийзкейк с малини се оставя за още няколко часа и се декорира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: