Билкова дроб сарма

ЕленаЕлена
Чирак
62
343
73
191
31/03/2019
"Без дробчета, а с дъхави билки и гъби - дроб сарма за истински ценители"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 204
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате аромата на дроб сармата, но не ви понасят агнешките дреболии, постите за Великден или искате да хапнете нещо пролетно, зелено и много, ама много вкусно, то това е рецептата!

В тиган се задушават гъбките със зехтина и маслото. Когато са готови, се изсипват директно в тавата, където ще се пече ястието.

После в същия тиган задушавате пресните лук и чесън. Към тях добавяте измития ориз с една чаена чаша гореща вода и го оставяте за 2-3 мин да се отпусне. След това добавяте спанака.

Когато се свие и той и наситнените зелени подправки. Изсипвате всичко в тавата, подправяте със сол и черен пипер на вкус, добавяте още 2-3 чаши вода - спрямо ориза и оставяте да се пече на 180°C фурна, докато последният омекне.

Заливката е от разбити яйца, кисело мляко, подправки, сода и настърган кашкавал. Всичко се смесва. Залива се върху дроб сармата. Желателно е ястието да е останало на вода леко. Не да е съвсем поело водата, за да може манджата да е сочна. Когато заливката покафенее, ястието е готово.

Дроб сармата върви много добре с таратор с пресен чесън.

Идеална е за вкусна вечеря или обяд.

Да ви е сладко.

Солидна италианска дълбока тава - 28 см-25%
Качество без компромис:
Солидна италианска дълбока тава - 28 см
75.00 лв.
56.00 лв.
Виж ››

Качество без компромис - дълбока тава с незалепващо покритие, която всяка домакиня трябва да има в своята кухня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар