Телешко със Спанак и Картофи на Фурна

01/04/2019
"Това е симфония от вкусове, за каквато не сте и мечтали - ароматно и сочно телешко и картофи, които направо се топят в устата"
Приготвяне20 мин.
Готвене190 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 099
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обезципете и нарежете телешкото месо на големи кубчета. Посолете много леко, сипете червения и черния пипер, розмарина и дафиновите листа, натрошени на едро. Сложете към месото 3 с.л. зехтин и разбъркайте добре, така че всички съставки да се смесят и проникнат в телешкото. Тогава налейте двата вида вино и доматения сос и приберете в хладилник за 2-3 часа.

2. Престоялото в подправки и вино месо извадете от хладилника 30 минути на стайна температура, а докато чакате, си пригответе другите продукти за ястието:

Почистете от люспите арпаджика, обелете картофите и ги сложете в купа с вода, накълцайте спанака, а чесъна измийте и без да го белите, смачкайте с широката страна на нож.

3. Когато телешкото е придобило стайна температура, сипете заедно с маринатата в глинен съд. Добавете арпаджика и чесъна и долейте малко вода- около 1 ч.ч.

Захлупете съда с принадлежащия му глинен капак или със парче алуминиево фолио.

4. Пъхнете в студена фурна и включете на 200 градуса. Гответе така 2 часа и проверете нивото на течността, при нужда доливайте вода по мъничко.

5. Извадете тавата от фурната и сложете картофите и спанака. Ако картофите са много малки, оставете цели, ако са по- големички - разполовете. Поръсете телешкото с картофи със сол и останалата мазнина и пъхнете отново във фурната за около 40 минути на затворен капак, след това махнете капака и гответе до златист загар на картофките.

6. Поднесете телешкото с картофи и спанак топло на вашата трапеза. По желание поръсете със пресен накълцан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар