Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек със спанак и сирене

Бюрек със спанак и сирене

ПетяПетя
Готвач
1281k2787843
Бюрек със спанак и сирене2 / 2
01/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Приятелите са си приятели, но вкусният бюрек със спанак и сирене не го делим с никого"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет домашно точени от кръглите
  • олио - 2 с.л.
  • За млечната смес
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • спанак - 1 връзка
  • лук - 2 стръка, млад
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвя плънката за баница, като нарязаните лук и спанак се задушват в нагрятата мазнина и след като изстинат, се смесват със натрошеното сирене.

Корите - така, както са подредени една върху друга, се режат по средата на четири триъгълника. Ако корите са три, триъгълниците са 12. След това всеки триъгълник се маже с млечната смес.

В широкия му край се слага от плънката. Навива се на руло докрай, а рулото се увива на охлюв.

Готовите охлюви се нареждат в намаслената тава един до друг.

Отгоре се изсипва останалата млечна смес.

Ако не ви е достатъчно, може да разбиете още 1 яйце с кисело мляко/прясно мляко или с газирана вода - сами преценявате. Тук-там се слагат бучки краве масло.

Печете баницата със спанак и сирене в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

След изваждане бюрекът се напръсква леко с вода и се оставя да си почине.

Бюрекът със спанак и сирене се поднася с чашка айрян или купа с кисело мляко.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: