Тутманик по ихтимански
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик по ихтимански

Тутманик по ихтимански

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327133281
Тутманик по ихтимански1 / 2
23/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10
"Причина номер 1 да станете събота рано сутринта - да приготвите за семейството си разкошен тутманик по ихтимански"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в малко топла вода. Добавят се захарта и 4-5 с.л. брашно. След като втаса, маята се изсипва в кладенче, приготвено от двойно пресятото брашно. Омесва се тесто, като от време на време, ако е необходимо се прибавя хладка вода.

Тестото се оставя да почине. След 20-тина минути тестото се разделя на 4 топки, от които се разточват кори, които се поставят една върху друга в намазана с краве масло тава. Корите се ръсят с разтопеното краве масло и изварата.

Тутманикът се разрязва, залива се с киселото мляко и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: