Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови мъфини с боровинки

Безглутенови мъфини с боровинки

Panda LifePanda Life
Чирак
7030895205
Безглутенови мъфини с боровинки3 / 3
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"За онези, които имат непоносимост към глутена, приготвихме специални безглутенови мъфини с боровинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • оризово мляко - 100 мл
  • кокосова захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • брашно от тапиока - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л. соево
  • сок от грейпфрут - 1 - 2 с.л.
  • сини боровинки - по 1 - 2 на кексче пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесваме брашната с кокосовите стърготини. Разбиваме яйцето с млякото, ванилията, олиото и захарта.

Отделно разбъркваме соевото кисело мляко със содата, бакпулвера и сока от грейпфрут. Прибавяме течните съставки към брашната и разбъркваме до получаването на тесто за кекс.

Разливаме във формички за кексчета и поставяме боровинки във всяко. По желание може да добавим сушени плодове и ядки.

Печем в предварително загрята на 150-180 градуса фурна за около 50 минути или до суха клечка.

След като изстинат мъфините, съхраняваме за 12-24 часа в затворен съд и консумираме след това нашите безглутенови мъфини.

Безглутеновите мъфини с боровинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Къде се слагат бакпулвера и содата и не са ли много за това количество продукти,от които ще се получат вероятно не повече от три- четири мъфинчета?
27.05.2022 18:17
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Изглеждат страхотно
08.10.2019 20:57
1