Паламуд консерва

Daniela D.Daniela D.
Новак
2811
Паламуд консерва1 / 2
24/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Рецепта за маринован паламуд, който извадихме директно от тефтерите на морските вълци!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки.

Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме. В четири литрова тенджера наливаме до половината вода прибавяме подправките и оставяме да заври.

След като заври потапяме рибните парчета. Рибата трябва да се попари добре за да може да се изкара лесно коста. След като сме изчистили всички трахули от коста, разреждаме доматеното пюре с вода и го запържваме.

Режем краставичките на кръгчета. Вземаме бурканчета половинки на дъното сипваме доматено пюре 1 лъжица, редим риба, краставички и пак пюре - и така, докато се напълнят бурканчетата. Затваряме и стерилизираме 2 часа.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: