Супа пиле със сметана и царевица

04/05/2009
Станимира
отСтанимираНовак
"Любимата пилешка супа, но с малко течна сметана - за разкош!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 826
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бутчето с малко сол и черен пипер и 1/2 от главата лук. Вади се бутчето и се махат костите и кожата , месото се накъсва на малки парченца.

В една тенджера се слага маслото в което се запържва другата част от лука. Прибавят се и морковите ситно нарязани като и те леко се запържват.

Сипва се бульона от свареното пиле като се добавя и кубчето бульон, внимава се да не стане много солено. Добавя се и царевицата, вари се супата докато омекнат зеленчуците, прибавя се фидето и се вари още около 8 мин.

Накрая се добавя около 1 ч. ч. прясно мляко или сметана и се вади от огъня.

Поръсва се с магданоз и се сервира топло.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ася
Ася
10.05.2011 11:50
Както се прави застройка - слагаш млякото(студено) в една паница и по - малко добавяш към него от бульона от супата, като го бъркаш. Целта е млякото да не се сипва студено и да се смеси с бульона. После лекичко го изсипваш в супата, като постоянно бъркаш супата. Аз го правих така, не се пресече и стана много вкусно.
1
0
Силвия
Силвия
04.10.2010 15:46
Млякото топло или студено трябва да бъде ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв