Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Тонизираща зелена салата с киселец и печени лешници

Тонизираща зелена салата с киселец и печени лешници

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Тонизираща зелена салата с киселец и печени лешници
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
03/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Много свежа и тонизираща салата с изненадващо хрупкави лешници - препоръчваме я на всички"

Необходими Продукти

  • За две порции
  • салата романа - 1 бр.
  • киселец - 1 шепа
  • лешници - 60 г
  • зелен чесън - 2 бр.
  • репички - 6 бр.
  • краставица - 1/2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка къдрав
  • лешников песто - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - на вкус
  • чеснови крутони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме киселеца и салатата Романа, като отцеждаме листата ѝ. Подсушаваме ги внимателно.

Подготвяме две порционнистъклени купи.

Накъсваме листата на зеленоплодните по равно. От крайните листа можем да отделим 3-4 и да ги подредим по стената на купата.

Върху тях поставяме по стрък зелен лук, нарязан на тънко по диагонал.

Репичките и краставицата нарязваме на тънки ленти и ги поставяме в купа ледена вода, за да се дехидратират и останат свежи до поднасянето на салатата.

Къдравият магданоз не режем, а накъсваме на розички/листенца.

Лешниците накисваме от вечерта във вода. Изплакваме отцеждаме и леко осоляваме. Запичаме за кратко във фурната.

Ако желаете, можете да отстраните люспата им, докато са още топли.

Аз съм ги оставила с нея, защото има контраст в салатата.

По желание можете да прибавите и чеснови крутони към зелената салата с киселец. Тях можете да прибавите преди консумация.

Овкусяваме зелената салата със сол и черен пипер.

Заливаме я с по две лъжици лешниково песто с киселец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: