Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Спаначено руло с пушена сьомга и крема сирене

Спаначено руло с пушена сьомга и крема сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Спаначено руло с пушена сьомга и крема сирене
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И когато стане дума за любовен триъгълник в кулинарията, да знаете, че говорим за Спаначено руло с пушена сьомга и крема сирене"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г пресен
  • яйца - 4 бр.
  • готварска сметана - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • плънка
  • пушена сьомга - 100 г
  • крема сирене - 400 г
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства, измива хубаво със студена вода и се отцежда.

Задушава се в загретият зехтин докато поомекне. След като се охлади, се смесва с готварската сметана, брашното, индийското орехче, сол, пипер и жълтъците. Всичко се пасира.

Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг. Добавят се постепенно към зелената смес, като се бърка внимателно със шпатула.

Сместа се разпределя равномерно в намаслена с олио тава, покрита също с намаслена хартия за печене.

Пече се в загрята на 160-180 градуса фурна, с включен вентилатор, за 15 - 20 минути на средна решека. След това се изважда и внимателно се отделя от хартията.

Всички продукти за плънката, без сьомгата, се пасират.

Готовото спаначено руло се намазва с плънката и отгоре се разпределя пушената сьомга.

Навива се на руло. Оставя се в хладилник поне за 30 минути, увито в стреч фолио.

След това се нарязва на шайби и се поднася като предястие.

Спаначеното руло с пушена сьомга и крема сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много, много вкусно.
14.04.2022 18:01
1
1
Покажи всички подкоментари