Хрупкави печени картофки
Hrskavi pečeni krompirići
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Хрупкави печени картофки

Хрупкави печени картофки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Хрупкави печени картофки
Снимка: marcheva14
1 / 3
08/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хрупкави картофки, но без пържене - ето кое може да хапваме всеки ден без да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 с.л. сух
  • лук - 1 с.л .сух
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръска
  • черен пипер - за поръска
  • пеперончино - 2 - 3 щипки сухо (по избор е, защото е силно люто)
  • риган - 2 - 3 щипки
  • мащерка - 2 - 3 щипки
  • галета - обилно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 200 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Картофите се почистват, обелват и ако са от старите картофи, се нарязват на дебели резени.

Бланшират се в вряща подсолена вода за 3-4 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се хубаво.

Поставят се в дълбок голям найлонов плик и се заливат с 4 с.л. зехтин. Разтръскват се няколко пъти, за да се омазнят много хубаво.

Омазнените картофи се изсипват в тавата върху хартията за печене и се поръсват обилно с галета, така че тя да полепне навсякъде по тях.

Разпределят се поединично в такава и се поръсват със сол, червен пипер, пеперончино, черен пипер, мащерката и щипка-две риган.

Поставят се във фурната и се пече до хрупкава коричка за около 30 мин.

Тези хрупкави печени картофи може да се поднесат като гарнитура или самостоятелно със свежа зелена салата.

Източник: pep-4o.blogspot, com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: