Аранчини с топено сирене
Aranćini sa topljenim sirom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови Кюфтета»Аранчини с топено сирене

Аранчини с топено сирене

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k5k
Аранчини с топено сирене
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Гарнирайте тези сочни аранчини със свежа салата и получавате перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г Аброрио
  • куркума
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 150 г
  • брашно - за овалване
  • яйца
  • галета
  • олио - за пържене
  • за чесновия сос
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 1 пак на прах или по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориз от вида на Арборио, къси и овални зрънца, се сварява във вода или може и в бульон по ваш избор до готовност, но не бива да е разварен.

Овкусява се с малко куркума, сол и черен пипер. Когато изстине, се добавя пармезан или, както аз, кашкавал - в случая около 150 грама.

Правят се оризови топчета, големи колкото мандарини, като в средата се поставят топчета топено сирене (моцарела). Аз разрязах на две, както показах на снимката, топени сиренца и ги оформих като топчета.

Овалват се в брашно, яйце и галета.

Оставят се около 15 минути във фризера или около час в хладилника. Пържат се в олио в малка касерола, толкова, колкото да ги покрие, и на не много висока температура, за да не се разтопи сиренето.

Оставят се върху домакинска хартия, докато попие мазнината. Това количество е за 16 броя аранчини.

За чесновия сос: кисело мляко, малко горчица, копър на ситно нарязан (може и сух), чесън на прах, които се разбъркват до получаване на еднородна маса. Оризовите кюфтета се сервират топли.

Аранчините с топено сирене са много вкусни!

Източник: ‎Aneliq Marius Peevi‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: